Belysning i och kring trädgårdsdammen

Belysning ger dig en extra stämning i och kring trädgårdsdammen. Glöm inte heller resten av trädgården. Att belysa t.ex. träd underifrån ger en spännande effekt och snyggt blickfång.

Vi har många olika belysningar som passar till mycket. De mindre belysningarna LED-ring 6 dioder och Minispot är perfekta för arrangemang så som springbrunnar, mindre vattenfall eller i en kruka.

Miljöbild belysning, dammskola

LED spottar är energisnåla och lätta att placera. Finns i olika watt, ju högre desto större yta belyser de. Alla går att vinkla för att få ljuset dit du vill. de fungerar också både i vattnet och utanför. Finns både i plast och rostfritt.

Miljöbild, dammskola

I filmen nedan har vi använt LED spot 18 W som är monterade under trädäcket och sen riktade ut i dammen. Det ger ett fantastiskt ljus när det är riktigt mörkt ute.

Har du en fontän går det utmärkt att belysa vattnet underifrån antingen med LED spottar eller en LED ring som sätts på fontänröret, passar många modeller men inte alla.

Vill du ha en annan färg en varmvit? Till LED spot 1,6 W följer det med färgskivor för att kunna få andra färger. LED-ringarna  6 dioder finns i varmvit, blått och gult. LED-ring 48 och 96 dioder finns i varmvit eller en som skiftar i rött, blått och grönt.

Miljöbild dammskola

Smarta tillbehör till belysningar finns det med. Vissa modeller följer det med en ljussensor till som känner av om det är dags att tända belysningen. Om det saknas går den att köpa till. Det finns en variant som styrs av när det är ljust eller mörkt. Det finns givetvis förlängningskablar, större transformator m.m också. Du hittar allt i kategorin belysning och el.

Vill du kunna styra belysningen på distans hittar du allt du behöver i kategorin elskåp och styrning. Finns i olika varianter beroende på ditt behov. Allt från en enkel dosa i eluttaget till att kunna styra via en app!

Har du frågor eller funderingar kring belysning och vad som passar just dig är du välkommen att kontakta oss!

Våra produkter

Produkter och sidor