När du gör en beställning hos oss på Vattenliv godkänner du också våra köpvillkor. Villkoren kan förändras, läs därför igenom dem noga innan du bekräftar ditt köp. Om du vill handla för Svenska kyrkans, en kommun, landsting eller annan statlig myndighets räkning och vill ha en faktura, kontakta oss så hjälper vi dig.

Alla våra priser är i Svenska Kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25%. På priset tillkommer frakt. Priset på produkten är det som gäller på beställningsdagen. Vattenliv förbehåller sig rätten att ändra priser och sortiment utan särskilda notiser om detta.

Finns hela din beställning i lager skickas den från oss nästa vardag, beställer du före kl. 11 skickar vi i regel samma dag. Väntar vi hem en tillfälligt slut vara de närmaste dagarna efter din beställning håller vi ordern tills allt har kommit hem. Kommer en produkt att vara slut en längre tid kontaktar vi dig omgående för att hitta den bästa lösningen för dig. Du kan följa din beställning under Mitt konto. I samband med att vi skickar ordern dras pengarna från ditt kort om du valt kortbetalning och fakturan kommer via epost om du valt faktura.

Kort

Du har möjlighet att betala direkt om du handlar med kort. Vi tar VISA och MASTERCARD. Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner, Svea Ekonomi AB, för att garantera en snabb och säker betalning. Vattenliv lagrar inga uppgifter om kortnummer. Ingen extra avgift tas ut när du beställer med kort utöver ev. fraktavgift. Beloppet reserveras vid beställning och dras först när varan har skickats från vårt lager. Endast vid köp med kort har du som kund möjlighet att ändra leveransadress.

Faktura – Svea Ekonomi AB – Privatperson och företag

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Trädgårdsliv AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturan skickas via e-post till dig dagen efter paketet gått till dig.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.
Vid köp mot faktura skickas din beställning till den adress där du är folkbokförd, den adress som anges när du knappat in ditt personnummer, allt för din säkerhets skull.

Delbetalning – Svea Ekonomi AB

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Vid köp med delbetalning skickas din beställning till den adress där du är folkbokförd, den adress som anges när du knappat in ditt personnummer, allt för din säkerhets skull.

Allmänna villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Kontokredit – Svea Ekonomi AB

Du har möjlighet att ansöka om en kontokredit hos Svea Ekonomi. Har du nyttjat den får du ett utdrag varje månad med information om hur mycket som ska betalas. Se mera i länken nedan.

Allmänna villkor

 

Privatpersoner

Mindre varor levereras som paket till privatpersoner. Vi använder oss av Postnord för denna typ av leverans. Postnord har två alternativ, hämta ut paketet på närmaste serviceställe (MyPack) eller hempaket vilket betyder att du kan få ditt paket hem till dörren. När hempaket finns för leverans får du ett SMS med olika alternativ för leverans. Du väljer det som passar dig bäst genom att svara på sms:et. Stora skillnader på tiderna när hempaket kan levereras förekommer i landet. Vill du veta exakt vad som gäller för din ort ber vi dig kontakta PostNord. Kostnaden för de olika alternativen ser du i kassan.

Stora filter, formgjutna dammar m.m. levereras på pall till privatpersoner. Vi använder PostNord för denna transport. Du får ett SMS när pallen kan levereras med olika alternativ för när den kan köras ut till dig. Du väljer det som passar dig bäst genom att svara på sms:et.

Du har väl inte missat PostNords app? Där kan du spåra dina paket och den underlättar även när du ska hämta ut ditt paket. Finns både för Apple och Android.

Företag

Företag kan välja att hämta ut sina paket på närmsta utlämningsställe eller få er beställning levererade med Postnords företagspaket. Ni väljer detta själva i kassan. Stora filter, formgjutna dammar m.m. levereras på pall till er.

Butik i Hossmo, Kalmar

I vår butik i Hossmo strax söder om Kalmar finns möjligheten att hämta din beställning. Gör i så fall din beställning som vanligt och ange “Hämta själv i Kalmar”. Vi meddelar dig när ordern är färdig att hämta via mail. Du väljer betalningssätt vid beställningen och den är betald när du kommer för att hämta. Vill du handla något mera i butiken går det bra, tänk på att vi endast tar emot kortbetalningar i butiken.

Fraktpriser

Våra fraktpriser varierar beroende på hur stor och tung beställningen är. Priset är mellan 59 och 825 kr. Fraktpriset på din beställning framgår alltid i kassan. Det tillkommer aldrig något utöver det. Vi levererar fraktfritt om du handlar varor för över 5000 kr inkl. moms. Detta gäller endast för leverans inom Sverige. Observera att fraktpriset dras av först i kassan.

Leverans till Danmark och andra länder

Vi levererar våra varor även till Danmark. Varorna levereras mot kortbetalning. Paket hämtas på närmaste postkontor. Större och tyngre sändningar levereras med lastbil.
Till andra länder levererar vi mot förskottsbetalning. Kontakta oss för att få reda på vad frakten kostar till dig. Utländska kunder kan välja att hämta sitt paket på ett svenskt postkontor/utlämningsställe vid eventuell vistelse i Sverige. I så fall blir frakten den som visas i butiken vid beställning. Kontakta oss efter genomförd beställning. Samtliga priser som anges i butiken är i Svenska Kronor.

Bor du i Finland?

Sen våren 2013 har Vattenliv sin finska motsvarighet. Du hittar butiken här https://www.vattenliv.fi.

Transportsäkerhet

Vattenliv står alltid för eventuella fraktskador mellan vårt lager och ditt närmaste serviceställe alt. hemadress beroende på fraktsätt. Ser du en synlig skada på paketet när du tar emot sändningen ska detta ALLTID påtalas och anmälas till Postnord direkt. Vid retur står du för transporten och eventuella skador.

För försändelser som ej är utlösta debiteras en avgift om f n 250 kr inklusive moms för att täcka Trädgårdsliv ABs/vattenliv.se transport- och administrationskostnader.

Skulle vi leverera fel antal eller fel vara är vi angelägna om att du meddelar oss så snart som möjligt så att vi kan rätta till felet. Behöver varan skickas tillbaka till oss sänder vi en kostnadsfri paketavi till dig. Enklast sker detta genom att du sänder in de felaktiga produkterna tillsammans med kvittot/fakturan med uppgifter om felaktigheten. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Kontakta alltid oss innan du returnerar varor. Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar.

Som minimum lämnar vi 1 års garanti på våra varor, dock med vissa undantag t.ex. UVC-lampor till filter. Vissa artiklar har betydlig längre garanti, detta framkommer på produktinformationen. Garantin gäller om någon vara, trots normal användning, skulle gå sönder. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar reparation av fabrikations- och materialfel. Kvitto/faktura ska uppvisas vid garantianspråk. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. ARN når du enklast på http://www.arn.se/.

Kontakta alltid oss innan du returnerar varor!

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna. Vi på Vattenliv tillämpar öppet köp i 30 dagar vilket ger dig full returrätt i 30 dagar efter mottagandet, förutsatt att varan returneras i originalskick och i oskadad originalförpackning. Samma generösa öppet köp gäller om du handlar i butiken i Hossmo. Öppet köp/returrätt gäller ej på växter, fiskar, utbyteslysrör, kvartsglas, rotorer eller måttbeställda varor t.ex. dammduk och slangar.

Vid eventuell retur vill vi att du kontaktar oss först. Det är ditt ansvar att varan och dess originalförpackning kommer till oss i oskadat skick. Se därför till att varan emballeras väl. Om något skulle hända med varan trots att den emballerats på tillfredsställande sätt, är det fraktbolaget som är ersättningsskyldigt. Returen är godkänd först när vi har kontrollerat varan.

Vid godkänd retur återbetalas summan inom kort. Vi tar ut en avgift som motsvarar den frakt du betalat för din order vid retur till oss. Detta gäller även del eller hel retur av orders med fri frakt. Då är avgiften den kostnaden för just den eller de produkterna du returnerar. Detta gör att vid köp via faktura och delbetalning finns då belopp kvar att betala vid retur.

Vid ej godkänd retur returneras varan och frakt debiteras dig. Vill du som kund ha kontantutbetalning i samband med öppet köp eller reklamation, uppge alltid ett bankkontonummer eller bank/postgirokonto.

I samband med din registrering och beställning godkänner du som kund att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den vara eller tjänst du som kund önskar få levererad. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta personuppgifter till andra företag eller personer i annat fall än där detta krävs för att fullfölja leverans.

Vi vill med denna integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med den svenska personuppgiftslagstiftningen.
Denna integritetspolicy gäller för både privat- och företagskunder.

 • När sparar vi personuppgifter?
  Vi sparar personuppgifter när du använder vår hemsida, kontaktar oss, handlar eller skapar ett konto.
 • Vilka uppgifter sparar vi?
  När du köper handlar hos oss eller skapar ett konto sparar vi personuppgifter, som namn, kontaktuppgifter och IP-adress.
 • Hur länge lagras uppgifterna?
  Vi lagrar dina uppgifter så länge det behövs för att fullfölja våra åtaganden mot dig som konsument eller samarbetspartner.
 • Vad gör vi med uppgifterna?
  Vi lagrar dina personuppgifter huvudsakligen för att genomföra och hantera köp, betalningar, returer och reklamationer. Vid köp mot faktura eller delbetalning kan vi eller samarbetspartner göra en sedvanlig kreditupplysning. Uppgifterna kan även användas för marknadsföring eller undersökningar. Genom att genomföra ett köp eller skapa ett konto samtycker du även till att vi skickar information till dig, via e-post, sms eller på annat sätt.
  Utöver ovan kan vi komma att samköra och analysera för att kunna ge dig personlig information och erbjudanden.
 • Vem får vi lämna ut uppgifterna till?
  Vi lämnar ut uppgifter till samarbetspartners för att genomföra betalningar och leveranser samt för att kunna ge personlig information och erbjudanden.
  Personuppgifter kan också komma att lämnas ut om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter.

 

Personuppgiftsansvarig:
För att kontakta oss angående de personuppgifter vi lagrar kan du kontakta oss på följande sätt:

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25:e juli 2003, ska alla som besöker webbplatser informeras om vad cookies används till och ges möjlighet att vägra sådan användning. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller textinformation. Cookies används för vissa funktioner som förbättrar webbplatsen för användaren. Vi sparar ingen personlig information via cookies, och information om dig som besökare kan inte spåras av oss via cookies.

Vår webbplats använder sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Om du inte accepterar användning av cookies på vår webbplats kan du stänga av funktionen i din webbläsares säkerhetsinställningar. Då kommer dock delar av webbplatsen inte att fungera tillfredsställande. Mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation finns bl. a på Post- och telestyrelsens hemsida: www.pts.se.