Bygga springbrunn

En springbrunn kan i stort sett se ut hur som helst men principen är att du har ett större kar som pumpar vatten till en fontän, en vattensten, figur, vattenränna eller annat och sen rinner vattnet ner i karet igen. Fördelen med springbrunnar är att de inte kräver så stor plats. Det går att ha i trädgården, i en större balkonglåda eller inomhus. Det viktigaste är att du har tillgång till 230 Volt hyfsat nära. Vatten kan du fylla på med slang eller hink. I denna del av vår dammskola kommer vi visa hur du gör en springbrunn i trädgården med en granitsten. I detta fall grävs inte karet ner utan det göms i ett metallrör. Principen är den samma för alla typer av springvattenbrunnar.

Till denna springbrunn har vi använt ett av våra kompletta paket med granitsten, kar, lock och pump. Vill du skapa något helt själv hittar du behållare, lock och galler här som du kan utgå ifrån. På locket kan du lägga t.ex. sjösten. För att skapa stämning på kvällen har vi försett stenen med LED-ring som har 6 st små lysdioder.

Karet har stoppats ner i metallcylindern och locket har lagts på. I locket finns en praktisk lucka för att enkelt komma åt pumpen.

bygg-springvattenbrunn-granit-steg1

Elkabeln till pumpen är dragen genom ett av hålen. Slangen som ska gå upp genom stenen är dragen genom hålet i mitten. Här ser du också tydligt hålet som du kommer åt pumpen genom.

bygg-springvattenbrunn-granit-steg2

Slangen träs upp genom stenen och ansluts i detta fall till LED-ringen. En packning sitter på slangen för att förhindra att vattnet rinner tillbaka genom stenen istället för över den.

bygg-springvattenbrunn-granit-steg3

Det färdiga resultatet. På locket har vi lagt sjösten.

bygg-springvattenbrunn-granit-steg4

Efter några år så har tiden gjort sitt med metallrören och de har blivit härligt rostiga.

bygg-springvattenbrunn-granit-steg5

Här är en film som visar hur du också kan bygga om du framförallt behöver en större vattenreservoar med Maximablock och pumpkammare.

Har du frågor om hur du ska lösa just din idé på springbrunn är du varmt välkommen att kontakta oss!

5 star review  Alltid bra service, snabba svar. Rekommenderar.

thumb Anders Elfström
12 juni, 2021

5 star review  Mycket trevliga och kunniga. Finns alltid till förfogande för frågor. Jag som nybörjare fick mycket hjälp. Allt levererades snabbt och proffsig. Jag är mycket nöjd med mina köp och servicen.

thumb Cesar Vargas
19 september, 2021

5 star review  Bra hjälp via mejl .Snabbare lev kan man inte få .Allt stämde MvhDennis

thumb dennis cederberg
4 augusti, 2021

På webben sedan 2001

Vattenliv grundades sommaren 2001.

Snabba leveranser

Finns hela din beställning i lager skickas den från oss senast nästa vardag.

Betala enkelt

Betala med kort, faktura eller delbetalning.

Prenumerera

Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden och kampanjer.

Våra produkter

Produkter och sidor